Program „Masterchef” to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad.
Pruszków Mówi: Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?
Mariusz Szwed: Moja pasja związana z gotowaniem została zapoczątkowana w moim rodzinnym domu, gdzie zawsze rodzice gotowali pyszne domowe obiady, więc jest to pasja ukształtowana domową tradycją.
PM: Dlaczego wziął Pan udział w programie telewizyjnym „MasterChef”?
MS: Do udziału w programie „MasterChef” namówili mnie znajomi i rodzina, których karmiłem i karmię swoją kuchnią, zawsze byli zadowoleni, a ja, że im smakuje. „MasterChef” jest to jedyny osiągalny program dla kucharzy amatorów.
PM: Który z jurorów w „MasterChefie” jest najsurowszy, a na opinii którego zależy Panu najbardziej?
MS: Całe Jury jest bardzo wymagające i profesjonalne, a co za tym idzie, że chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. A mi zależy, żeby docenił to najlepszy szef kuchni Michel Moran.
PM: A którzy szefowie kuchni są dla Pana inspiracją? Skąd czerpie Pan pomysły?
MS: Uwielbiam i jestem wielkim fanem Rafała Targosza- właściciela i szefa kuchni „ZaKładki” w Krakowie. Jest wspaniałym człowiekiem i wyśmienitym szefem kuchni.
PM: Jakie jest Pana największe dotychczasowe wyzwanie kulinarne?
MS: Moim największym wyzwaniem kulinarnym jest udział w programie „MasterChef”.
PM: Wiem, że Pana marzeniem jest własna restauracja. Jaką kuchnię będzie Pan w niej serwował?
MS: W trakcie programu spełniło się moje marzenie dotyczące restauracji i zostałem właścicielem trzech lokali gastronomicznych mieszczących się Komorowie, Pruszkowie oraz Grodzisku Mazowieckim. Wszędzie serwujemy kuchnię azjatycką, ale to jeszcze nie koniec mojego zaangażowania w temacie kulinarnym… :-)
PM: Jakie jest Pana ulubione danie, a jakiej potrawy nigdy w życiu by Pan nie skosztował?
MS: Moje ulubione dania to dania domowe, przygotowane z sercem i pasją, ale najbardziej lubię krewetki, na przykład takie jak przygotowuję dla bliskich- krewetki w sosie pomidorowym ze świeżą zieloną fasola, czosnkiem, imbirem, kolendrą.
Co do dania, którego bym nie ruszył hmmm… Ogólnie jestem chłonny i ciekawy wszystkich smaków,ale nie zjadł bym nic, co miało związek z pająkami :-)
PM: Kto u Państwa w domu przygotuje codzienne posiłki? Czy dzieci pomagają Panu w gotowaniu? Podzielają Pana pasję?
MS: Wszelkie pomysły i realizacje dań to w domu moje zadanie, ale kształtuję w domu tradycję, wiec moja jedenastoletnia córka towarzyszy mi w kuchni, a od jakiegoś czasu sama raczkuje w gastronomii :-) Co do pomysłów, często jest to spontan, zachcianka, bądź podpatrzony ktoś w tv czy internecie.
PM: Dziękuję za poświęcony czas. Trzymam kciuki za przyszłe sukcesy kulinarne!
Program 'Masterchef' to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad. Pruszków Mówi: Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?Mariusz...
Program "Masterchef" to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad. <strong>Pruszków Mówi:</strong> Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?<strong>Mariusz Szwed:</strong> Moja pasja związana z gotowaniem została zapoczątkowana w moim rodzinnym domu, gdzie zawsze rodzice gotowali pyszne domowe obiady, więc jest to pasja ukształtowana domową tradycją.<strong>PM</strong>: Dlaczego wziął Pan udział w programie telewizyjnym „MasterChef”?<strong>MS:</strong> Do udziału w programie „MasterChef” namówili mnie znajomi i rodzina, których karmiłem i karmię swoją kuchnią, zawsze byli zadowoleni, a ja, że im smakuje. „MasterChef” jest to jedyny osiągalny program dla kucharzy amatorów.<strong>PM</strong>: Który z jurorów w „MasterChefie” jest najsurowszy, a na opinii którego zależy Panu najbardziej?<strong>MS</strong>: Całe Jury jest bardzo wymagające i profesjonalne, a co za tym idzie, że chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. A mi zależy, żeby docenił to najlepszy szef kuchni Michel Moran.<strong>PM:</strong> A którzy szefowie kuchni są dla Pana inspiracją? Skąd czerpie Pan pomysły?<strong>MS:</strong> Uwielbiam i jestem wielkim fanem Rafała Targosza- właściciela i szefa kuchni „ZaKładki” w Krakowie. Jest wspaniałym człowiekiem i wyśmienitym szefem kuchni.<strong>PM:</strong> Jakie jest Pana największe dotychczasowe wyzwanie kulinarne?<strong>MS</strong>: Moim największym wyzwaniem kulinarnym jest udział w programie „MasterChef”.<strong>PM</strong>: Wiem, że Pana marzeniem jest własna restauracja. Jaką kuchnię będzie Pan w niej serwował?<strong>MS:</strong> W trakcie programu spełniło się moje marzenie dotyczące restauracji i zostałem właścicielem trzech lokali gastronomicznych mieszczących się Komorowie, Pruszkowie oraz Grodzisku Mazowieckim. Wszędzie serwujemy kuchnię azjatycką, ale to jeszcze nie koniec mojego zaangażowania w temacie kulinarnym... :-)<strong>PM</strong>: Jakie jest Pana ulubione danie, a jakiej potrawy nigdy w życiu by Pan nie skosztował?<strong>MS:</strong> Moje ulubione dania to dania domowe, przygotowane z sercem i pasją, ale najbardziej lubię krewetki, na przykład takie jak przygotowuję dla bliskich- krewetki w sosie pomidorowym ze świeżą zieloną fasola, czosnkiem, imbirem, kolendrą.
Co do dania, którego bym nie ruszył hmmm... Ogólnie jestem chłonny i ciekawy wszystkich smaków,ale nie zjadł bym nic, co miało związek z pająkami :-)<strong>PM</strong>: Kto u Państwa w domu przygotuje codzienne posiłki? Czy dzieci pomagają Panu w gotowaniu? Podzielają Pana pasję?<strong>MS:</strong> Wszelkie pomysły i realizacje dań to w domu moje zadanie, ale kształtuję w domu tradycję, wiec moja jedenastoletnia córka towarzyszy mi w kuchni, a od jakiegoś czasu sama raczkuje w gastronomii :-) Co do pomysłów, często jest to spontan, zachcianka, bądź podpatrzony ktoś w tv czy internecie.<strong>PM</strong>: Dziękuję za poświęcony czas. Trzymam kciuki za przyszłe sukcesy kulinarne!
HannaRaywer-Kusztelakpphraha@o2.plAuthorPruszków Mówi - Obywatelski Portal Publicystyczny
Pruszków Mówi - Obywatelski Portal PublicystycznyDla nas każdy temat jest ważny - Pruszków, Brwinów, Piastów, Komorów, Michałowice, Nadarzyn i Raszynhttp://www.pruszkowmowi.pl2024